Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καθαρίζουμε την πόλη μας χωρίς χορηγούς επικοινωνίας.

Η συνεισφορά των ΜΜΕ στις κοινωνικές δράσεις είναι πάντα καλόδεχτη. Ωστόσο θα ήταν λάθος να πιστεύουμε, ότι ενεργοί πολίτες, είναι μόνο όσοι ανταποκρίνονται στα καλέσματα ραδιοσταθμών, ή ότι χωρίς την κάλυψη των ΜΜΕ είναι αδύνατον να πετύχει μία δράση. 
   Ο σύλλογος Ώρα για Δράση είναι μία παρέα νέων παιδιών (που ανάμεσα τους νιώθουμε και εμείς νέοι), που χωρίς πολλές φανφάρες πρωτοστατεί στην προστασία του Υμηττού, και της παραλίας Γλυφάδας. Δεκάδες πολίτες ανταποκρίνονται στις δράσεις δενδροφύτευσης, ποτίσματος και καθαρισμού από σκουπίδια.

Σήμερα μαζέψαμε τα σκουπίδια από τον χώρο που αναδασώθηκε τον χειμώνα στον Υμηττό και στην συνέχεια κατεβήκαμε στην παραλία, όπου σε συνεργασία με το Μεσογειακό Σύνδεσμο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας MEDASSET και τη ΜΚΟ Υδροναύτες, την ώρα που καθαρίζαμε την αμμουδιά εθελοντές δύτες καθάριζαν τον βυθό.


 Παρά την αισιοδοξία που γεννά η όμορφη παρέα, που διασκεδάζει καθαρίζοντας την πόλη μας, δεν παύω να αναρωτιέμαι, γιατί ένας άλλος νέος άνθρωπος, που φιλιέται στην αμμουδιά το Σαββατόβραδο, ή χαζεύει το υπέροχο δειλινό από τον Υμηττό, θα πρέπει να αφήσει πίσω του το κουτάκι της μπύρας, αποτσίγαρα ή προφυλακτικά. Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος θα αγανακτήσει, όταν ξαπλώνοντας στην άμμο κάτσει άθελα του στα σκουπίδια του προηγούμενου.
Νιώθω, ότι η μοίρα αυτού του τόπου θα αλλάξει, όταν νιώσουμε ότι ο δημόσιος χώρος δεν είναι λιγότερο δικός μας από το ίδιο μας το σπίτι






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου